Home  Ľ  Vogels
28/05/2014 Vogels in Ethiopia

Ethiopia is bizonder rijk aan vogels. Vergeleken met Nederland komen hier meer dan driemaal zoveel soorten voor. Een lust voor de vogelliefhebber! Wij hebben het genot om op Hidi temidden van deze vogelrijkdom te wonen. In de winter wordt dit nog eens boeiender door alle trekvogels uit Europa. Als we in november weer het typische geluid van de kraanvogels horen, weten we dat in Nederland de winter weer is begonnen.

Wat ook opvalt is dat de vogels in Ethiopia vele malen minder schuw zijn dan in Nederland. De vogels zijn nauwelijks bang voor ons mensen, waardoor je ze goed kunt bekijken en fotograferen. Een soort openluchtvoliere, maar dan zonder gaas.

Omdat we tussen de rivier en het kratermeer wonen, zijn tal van watervogels present. Linksonder de Black Crake, een soort meerkoet en rechtsonder de African Fish-eagle.

        Black crake           African Fish-eagle

En in de acacia's en de ruigtes op onze heuvel zie je vogels als de Glansspreeuw en de Bishop Weaver. Van deze weversoort heeft het mannetje in het regenseizoen een prachtig oranje verenkleed.

        Greater Blue-eared Starling        Bishop Weaver

Zo maar enkel voorbeelden van vliegende juweeltjes!
Contact Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Disclaimer Familie Van de Haar in EthiopiŽ ©2011 | Sitemap | Contact